Στην ερώτηση αν με το αντηλιακό μας κινδυνεύουμε περισσότερο, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το πόσο σωστά το χρησιμοποιούμε. Επειδή πάντως το δέρμα μας χρειάζεται προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV όλο τον χρόνο, πρέπει να δούμε τι (ίσως) κάνουμε λάθος.

Ίσως έχεις βάλει στο… ψυγείο τις ανησυχίες σου για τις ακτίνες UV μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά πρόσεξε: όχι μόνο μπορεί να συσσωρεύσεις υπερβολική δόση ακτινοβολίας όλον το χρόνο, αλλά πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι «τακτικοί» χρήστες αντηλιακού έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έγκαυμα από όσους δεν το χρησιμοποιούν τόσο συχνά. Πώς εξηγείται αυτό;

«Η χρήση του αντηλιακού δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, οπότε πολλοί άνθρωποι κάθονται στον ήλιο περισσότερο» σημειώνει η Jean Tang, M.D., Ph.D., μία από τους συγγραφείς της μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ.

Πολλοί, επίσης, δεν βάζουν αρκετά παχύ στρώμα αντηλιακού. Είτε βρίσκεσαι στην παραλία είτε στο χιονοδρομικό, η συμβουλή της Jean Tang είναι να απλώνεις αντηλιακό στα σημεία του σώματος που εκτίθενται κάθε 2 ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook