Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι επιθέσεις σε ηλικιωμένους σε όλο το νομό Ηρακλείου. Σειρά είχε την Τρίτη μια 84ρονη γυναίκα από το Αρκαλοχώρι η οποία είδε μπροστά της δύο ληστές να έχουν μπει στο σπίτι της και να το κάνουν άνω κάτω αναζητώντας χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη μένει μονάχη στο σπίτι της το οποίο βρίσκεται μέσα στο Αρκαλοχώρι. Οι δράστες μπήκαν σπάζοντας με ένα λοστό το παράθυρο της πόρτας και με τα χέρια την ξεκλείδωσαν καθώς το κλειδί η ηλικιωμένη το είχε αφήσει επάνω. Οι δράστες εκτιμάται ότι παρέμειναν για αρκετή ώρα χωρίς όμως εκείνη να έχει αντιληφθεί την παρουσία τους.

Κάποια στιγμή κι ενώ οι κλέφτες βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρά της η 84χρονη ξύπνησε και τους είδε. Οι δύο νεαροί δράστες δεν την πείραξαν, της έκλεισαν μόνο το στόμα, λέγοντάς της να μην φωνάξει και να μην καλέσει την Αστυνομία ακόμα και όταν θα φύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο «ποντικοί» δεν είχαν καλύψει το πρόσωπο τους, φορούσαν μονάχα μαύρους σκούφους και μιλούσαν καθαρά ελληνικά.

Επίσης, δεν έφεραν μαζί τους κάποιο όπλο ή μαχαίρι , όμως η ηλικιωμένη δεν μπορεί να είναι σίγουρη καθώς το υπνοδωμάτιό της ήταν σκοτεινό και φωτιζόταν μόνο από ένα λαμπάκι.

Οι δράστες αποχώρησαν από το σπίτι, έχοντας πάρει μέσα από την τσάντα της την οποία είχε αφήσει στο σαλόνι, περίπου 2000 ευρώ. Η 84χρονη μόλις έφυγαν οι ληστές από το σπίτι της πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της όπου κατήγγειλε την κλοπή. Αστυνομικοί από το Αρκαλοχώρι προχώρησαν αμέσως σε προσαγωγές υπόπτων, ωστόσο η ηλικιωμένη δεν αναγνώρισε κάποιον από τους προσαχθέντες ως δράστη της διάρρηξης, καθώς όπως είπε, παρά το ότι δεν είχαν καλύψει το πρόσωπο τους εκείνη δεν μπόρεσε να διακρίνει καθαρά τα χαρακτηριστικά τους.

Αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δράστες γνώριζαν ότι η ηλικιωμένη μένει μονάχη της και έδρασαν «στοχευμένα». Η περίπτωση της 84χρονης δεν είναι η μοναδική στο νομό Ηρακλείου. Σε καθημερινή σχεδόν βάσει καταγράφονται παρόμοια περιστατικά τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εξιχνιαστεί.


Πατρίς