Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από την παρουσία των αυστραλιανών δυνάμεων στην Ελλάδα το 1941 κατά τις επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων στον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λειτουργεί στο Σίδνεϊ και είναι ενταγμένη στο 30ο Ελληνικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Εκτίθενται 54 φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο.

Οι διοργανωτές τις έχουν μεγεθύνει και στόχος είναι η έκθεση, αφού πρώτα περιοδεύσει σε άλλες αυστραλιανές πόλεις, να καταλήξει στην Κρήτη, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τζέιμς Τζόρνταν. \’\’Πριν από 6-7 μήνες βάλαμε διαφήμιση στον αγγλόφωνο Τύπο ζητώντας από παλαιμάχους και τις οικογένειές τους να μας στείλουν φωτογραφίες από το πέρασμά τους στην Ελλάδα.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική- λάβαμε πάνω από 800 φωτογραφίες\’\’ είπε ο κ. Τζόρνταν και πρόσθεσε: \’\’Το 2016, στην 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, έχουμε σκεφθεί να στείλουμε την έκθεση εκεί, και μάλιστα να στεγαστεί μόνιμα, εάν βρεθεί ο κατάλληλος μουσειακός χώρος\’\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook