Στο Κουβέιτ μεταφέρθηκε ο Αμερικανός υπαξιωματικός που σε κατάσταση αμόκ εκτέλεσε 16 Αφγανούς αμάχους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Μεταφέρθηκε εκτός της χώρας σε άλλο κέντρο κράτησης» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματικός του ναυτικού Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας ότι ο αμερικανικός στρατός ή οι διεθνείς συμμαχικές δυνάμεις δεν διαθέτουν στο Αφγανιστάν σωφρονιστικές υποδομές για την υποδοχή του φερόμενου ως δράστη εγκλημάτων αυτής της κλίμακας.

Ο διοικητής των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Άλεν, πήρε την απόφαση να μεταφερθεί ο στρατιώτης εκτός της βάσης στην οποία κρατείτο στο Αφγανιστάν βάσει νομικής σύστασης, δήλωσε παράλληλα Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι νομικές διαδικασίες κατά του Αμερικανού υπαξιωματικού θα διεξαχθούν σε άλλη χώρα.

Τα θύματά του πυροβολήθηκαν μέσα στα σπίτια τους, προκαλώντας οργή σε ολόκληρο το Αφγανιστάν.

Περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν την Τετάρτη στο νότιο Αφγανιστάν κατά της σφαγής των 16 πολιτών, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καλάτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζαμπούλ, γειτονικής της Κανταχάρ, όπου σημειώθηκε το τραγικό αυτό συμβάν.

Η αντιαμερικανική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ο δράστης μεταφέρθηκε εκτός Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, η αιφνιδιαστική άφιξη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν συνοδεύτηκε από διαδοχικές εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Ο Αφγανός ο οποίος βγήκε φλεγόμενος από ένα κλεμμένο φορτηγό στο διάδρομο προσγείωσης της βρετανικής στρατιωτικής βάσης Camp Bastion στο Αφγανιστάν, καθώς προσγειωνόταν εκεί το αεροσκάφος του Πανέτα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός πιθανότατα επιχείρησε να ρίξει το φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών στη βάση. Ωστόσο, εκφράζονται αμφιβολίες εάν ο Αφγανός, που εργαζόταν ως διερμηνέας, γνώριζε ότι εκείνη την ώρα έφτανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook