Οι ασθενείς αλλά συνεχείς βροχοπτώσεις και στα Χανιά προκάλεσαν μικροπροβλήματα σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου λόγω των κατολισθήσεων.

Αρκετές πέτρες έπεσαν στο τμήμα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης από την Σούδα μέχρι το Καλάμι, οι μεγαλύτερες των οποίων απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα με την φροντίδα της Περιφερειακής Ενότητας.

Σημαντική κατολίσθηση μεγάλων όγκων χώματος έγινε στις Βρύσες και συγκεκριμένα στην διακλάδωση του κόμβου απο την εθνική οδό προς το χωριό. Λόγω της νύχτας και της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης δεν απομακρύνθηκαν τα χώματα αλλά τοποθετήθηκαν προειδοποιητικοί κώνοι και ο καθαρισμός του οδοστρώματος θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Επίσης κατολίσθηση έγινε και σε δρόμο προς το χωριό Παναγιά των Κεραμειών όπου χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για την κοπή ενός μεγάλου δένδρου που έπεσε πάνω στο οδόστρωμα.

Πάντως οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται και στο εθνικό, αλλά ειδικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και τις επόμενες ημέρες καθώς θα συνεχιστούν οι ασθενείς βροχοπτώσεις και είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να συμβαίνουν κατολισθήσεις χωμάτινων όγκων ή απλώς πετρών.

Με αυτό το δεδομένο οι χαμηλές ταχύτητες στα οχήματα θα προλάβουν δυσάρεστες ή και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook