Αλλάζουν οι ισορροπίες και στην Kεντροδεξιά εν όψει εκλογών, καθώς η ομάδα των διαγραμμένων από τη ΝΔ αντιμνημονιακών βουλευτών αναμένεται -εκτός απροόπτου- σήμερα Πέμπτη να ανακοινώσουν τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Πάνο Καμμένο και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

«Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Υπομονή» έλεγε αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας από τους βουλευτές που πρωταγωνιστούν στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση και διέψευδε ότι υπήρχε εμπλοκή.

«Προχωράμε δυναμικά. Δεν χαλάει τίποτα, όσο κι αν καίγονται κάποιοι» έριξε το «καρφί» του προς την ηγεσία της ΝΔ ο Κ. Μαρκόπουλος, εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών παλαιότερα του Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι συζητήσεις σχεδόν ολοκληρώθηκαν και είναι ζήτημα ωρών να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με βάσει τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι εκ των διαγραμμένων της ΝΔ θα ενταχθούν στις εκλογικές λίστες των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους με αντιμνημονιακή ρητορική.

Στο δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου συναντήθηκαν την Τετάτη οκτώ διαγραμμένοι της ΝΔ, χωρίς την παρουσία του κ. Καμμένου. Στο γραφείο που τους έχει παραχωρηθεί συζήτησαν εκτενώς για την πορεία τους προς τις εκλογές και αποφάσισαν να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Εκεί ήταν οι κκ. Μαρκόπουλος, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Δ. Σταμάτης, Μιχ. Γιαννάκης και οι κυρίες Ελενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης, που συμμετείχε στην ιδρυτική εκδήλωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στις διεργασίες δεν ήταν παρόντες είναι οι διαγραμμένοι Κ. Παπασιώζος, Μ. Τζίμας, Γ. Καρασμάνης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, διότι θεωρούν ότι δεν τους αφορά η συζήτηση.

Τη συμμετοχή του στη νέα αντιμνημονιακή ΚΟ ανακοίνωσε και ο Χρήστος Ζώης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook