Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Ηρακλείου συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε στις 14 Μαρτίου 2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου, με θέμα “Αντισεισμική Προστασία και Εκπαίδευση” και η οποία απευθυνόταν στους διευθυντές όλων των σχολείων του Ν.Ηρακλείου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Ηρακλείου,συμμετείχε στην συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιώντας εισήγηση με θέμα: “Πρακτική εφαρμογή εκκένωσης Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου,η περίπτωση του 2ου Δημοτκόυ σχολείου Ηρακλείου και του Δημοτικού σχολείου Χάρακα”.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Ηρακλείου θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Σφακιανάκη Μαρία, Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών, τον Δρ. Φασουλά Χαράλαμπο τεκτονικό Γεωλόγο απο το ΜΦΙΚ,την κα Στεφανάτου Εύα, Υπεύθυνη Σχολικών Δράσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και την κα Ζαχαράτου Αγγελική, Υπεύθυνη Σχολικών Δράσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, για την πρόσκληση συμμετοχής στην συγκεκριμένη ημερίδα, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία και βοήθεια που προσφέρουν στην υλοποίηση του προγράμματος ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών, καθηγητών και δασκάλων που υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Ηρακλείου το τρέχον έτος.