Σε συσπείρωση με την πιο πλατιά έννοια του όρου όλων κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, θα έχει μπροστά του μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο, για να ανατρέψει τα άσχημα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, έως τις εθνικές εκλογές, που φαίνεται ότι θα «κλειδώσουν» την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Ενδεικτική των προθέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν και η επιλογή του να δώσει τη συνέντευξη Τύπου με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή. Στον τοίχο ήταν γραμμένη η λέξη «Αρχίζουμε».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη τόνισε ότι η διαδικασία της Κυριακής πρέπει να θυμίσει γιορτή Δημοκρατίας, αν και σημείωσε ότι δεν την θεωρεί καθοριστική μέρα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά μια ευκαιρία να καταγραφεί η ενότητα, η πρόθεση για ανανέωση και η υπευθυνότητα.

Απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους φίλους να έρθουν «να ξανασφίξουμε τα χέρια», όχι μόνο για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη στήριξη της πατρίδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστέρας, ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε. «Ελπίζω ότι η απάντηση που θα δοθεί την Κυριακή θα είναι καθαρή απάντηση που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη μοναδική υποψηφιότητα, απάντησε ότι αυτό είναι ένα συμπτωματικό γεγονός που προέκυψε μέσα από την εφαρμογή του καταστατικού του κόμματος.

(in.gr)