Η επιτάχυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών έργων στην Ελλάδα, και κυρίως ο «κατάλογος» 180 έργων προτεραιότητας που αναμένουν να υλοποιηθούν, βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες.

Ο σχεδιασμός των έργων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, με δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησής του μέχρι το 2015, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τομ Βαν Λίρο..

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η κ. Διαμαντοπούλου συζήτησε με τον Επίτροπο περιφερειών την ενίσχυση της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τη δημιουργία ενός Ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξή τους. Ο κ.Λίροπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι θέμα συναπόφασης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ.

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά, η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκλογές.

Τέλος, η Π.Αρεκίλντε, επανέλαβε τη δήλωση του Ζ. Μπαρόζο από το Στρασβούργο, ότι τις επόμενες εβδομάδες η Επιτροπή θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook