Εκδήλωση με τα σχολεία που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EURONET 50/50-European Network of Education Centers για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιεί αύριο (16/3) η Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση πρόκειται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί στο 40ό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Τέρμα Γ. Μαράντη, Γιόφυρο), παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 σχολεία, και συγκεκριμένα το 40ο Δημοτικό Ηρακλείου, το 2ο Δημοτικό Αρχανών, το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου μαζί με τους Διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους των σχολείων και τα μέλη της ενεργειακής ομάδας κάθε σχολείου.

Το EURONET 50/50 -European Network of Education Centers «Intelligent Energy – Europe Programme» είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Συνολικά συμμετέχουν στο πρόγραμμα 50 σχολικές μονάδες από 9 χώρες: Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, και Φινλανδία.

Σκοποί του προγράμματος είναι:

-Η εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με μικρά μέτρα συντήρησης στις σχολικές μονάδες,
-Η αλλαγή της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα από την εκπαίδευση, και η ενημέρωσή τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα,
-Η ανάληψη από τους μαθητές ενός σημαντικού ρόλου στην ανάπτυξη ιδεών και μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook