Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα προκάλεσε η απουσία της κυβέρνησης από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Λόγω της συνέντευξης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω της ασυνεννοησίας με το προεδρείο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με τους υπουργούς Εξωτερικών κ.Σταύρο Δήμα και δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που επίσης είχαν προσκληθεί στην Επιτροπή, το θέμα τελικά δεν συζητήθηκε καθόλου, ενώ οι βουλευτές έκαναν λόγο για \”προκλητική προσβολή και απροθυμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί για ένα τόσο κρίσιμο θέμα».

Η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου κατά την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι δεν θα παραστεί κανείς από την κυβέρνηση, αν και της είχε ζητηθεί η συζήτηση να γίνει τη συγκεκριμένη ημέρα. \”Όμως, χθες με πήρε ο υπουργός επικρατείας κ.
Σταυρόπουλος και μου ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση επειδή δεν θα έρθει ο κ. Βενιζέλος και δεν θα έρθουν και οι άλλοι υπουργοί», ανέφερε η κυρία Παπανδρέου σημείωσε όμως ότι «ο Παπαϊωάννου είπε ότι ευχαρίστως θα ερχόταν, αλλά δεν βλέπει το λόγο από τη στιγμή που δεν έρχονται οι άλλοι και ο κ. Δήμας μου είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να έρθει, αλλά του είπαν ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση»

Ο επικεφαλής του κομματικού σχηματισμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Πανος Καμμένος κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επειδή παραιτείται από της γερμανικές αποζημιώσεις και υποστήριξε ότι η στάση αυτή είναι παράνομη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε τους Υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν έρχονται για να μην \”στενοχωρήσουν την Μέρκελ και αυτό είναι προκλητικό\”. \”Κρίμα και ντροπή να εγείρουν το θέμα προσωπικότητες στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην το θέτει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο ξαφνιαζόμαστε, αλλά το θεωρούμε απαράδεκτο. Η κυβέρνηση έπρεπε να το πει από την πρώτη στιγμή. Επιβεβαιώνεται ότι κάπου σταμάτησε ο Βενιζέλος την διαδικασία και μπλόκαρε και τους άλλους υπουργούς», είπε ο κ. Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook