Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φίλων (ΓΓΙΦ), σχεδόν 3.000 γυναίκες επέλεξαν οι ίδιες να ζητήσουν βοήθεια, ενώ σε σχεδόν 1.000 περιπτώσεις ενημέρωσε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή φίλος, καθώς η ίδια η γυναίκα δεν τολμούσε.

Οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται από μητέρες (64%) και αφορούν σε βία από το σύζυγο ή το σύντροφο σε ποσοστό 80%, υπήρξαν όμως και κλήσεις για σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμη και βιασμό.

Οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν ψυχολογική στήριξη, νομικές συμβουλές, εργασία και στέγη. Το 73% είναι Ελληνίδες, οι οποίες δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, έχουν τελειώσει τουλάχιστον το λύκειο, εργάζονται ως υπάλληλοι είτε έχουν δική τους επιχείρηση.

Η βία δεν έχει επίσης ηλικία. Τα θύματα που ζήτησαν βοήθεια είχαν ηλικίες από 15 ως και 65 ετών.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη λειτουργία της γραμμής προβλέπεται να ενισχυθεί άμεσα από την έναρξη λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στις πόλεις Αθήνα (Πολύκεντρο), Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Λαμία, Λάρισα και Τρίπολη, για τα οποία έχει ήδη επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ το επιστημονικό προσωπικό που θα τα στελεχώσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook