Σοβαρή βλάβη εντοπίστηκε στην λιμνοδεξαμενή Ανωγείων, τη στιγμή που κάθε χρόνο στην Κρήτη λέμε το νερό …νεράκι

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί η σοβαρότατη ζημιά στη λιμνοδεξαμενή των Ανωγείων, καθώς καθημερινά χάνονται 14.000 κυβικά νερού, χωρίς να έχει κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα να εντοπιστεί η αιτία της βλάβης.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, για το θέμα και ζήτησε την άμεση συνδρομή του για την επίλυσή του.

Από την λιμνοδεξαμενή Ανωγείων υδρεύεται και αρδεύεται ολόκληρη η περιοχή των Ανωγείων. Αν και προς το παρόν το ζήτημα αντιμετωπίζεται εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, τους αμέσους επόμενους μήνες θα υπάρξουν πολλά προβλήματα, κυρίως στον ορεινό δήμο του νομού, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την αρχή της κατασκευής της υπήρχαν κάποιες ενστάσεις για την τοποθεσία κατασκευής της με το αιτιολογικό της ανομοιομορφίας του εδάφους. Η νέα μελέτη για την επιδιόρθωση του προβλήματος θα πρέπει να προβλέπει όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων ζημιών.

rethemnosnews.gr