Ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «η Ελλάδα στο όριο της φτώχειας» φιλοξενεί στην ηλεκτρονική έκδοση της η βρετανική εφημερίδα. (Δείτε το αφιέρωμα)
 
Ο δημοσιογράφος Jon Henley ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα και παρουσιάζει προσωπικές μαρτυρίες και ρεπορτάζ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η Guardian δημοσιεύει ακόμη και έναν διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας με τις προσωπικές ιστορίες Ελλήνων που έχουν χτυπηθεί από τη φτώχεια. Μάλιστα σε ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα παιδιά στην Ελλάδα είναι πολύ πεινασμένα για να συμμετέχουν στο μάθημα γυμναστικής.

 «Είναι πια κοινό μυστικό ανάμεσα στους δασκάλους γυμναστικής ότι εδώ και λίγο καιρό δεν αναμένουν οι μαθητές να κάνουν γυμναστική καθώς πολλοί από αυτούς υποσιτίζονται και αισθάνονται ζάλη» είπε μία καθηγήτρια στον Jon Henley.

\"\"

Μία άλλη καθηγήτρια από την Θεσσαλονίκη εξομολογήθηκε ότι μία φοιτήτρια της ζήτησε να αναβάλλουν το μάθημα γιατί έπρεπε να σταθεί στην ουρά για να αγοράσει φτηνές πατάτες.

Σε άλλα δημοσιεύματα φιλοξενούνται απόψεις νέων που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της κρίσης αλλά και η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και της περίθαλψης εξαιτίας των αυστηρών περικοπών.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook