Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, απάντησε στην κριτική που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα η κ. Κατσέλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη, αιτιολόγησε την απόφασή της να προχωρήσει από κοινού με άλλα πρώην στελέχη του κινήματος στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει ασπαστεί τον τελευταίο καιρό συντηρητικές ιδέες στην εφαρμογή των πολιτικών του και ότι ο κόσμος που πίστεψε στο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» έχει μείνει «ορφανός».

Επίσης έκανε λόγο για «άνανδρες επιθέσεις» που, «προδίδουν αδυναμία και πανικό» Σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 παρατήρησε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός ήταν όντως γνωστός πριν τις εκλογές και ότι η ίδια από το Σεπτέμβριο του 2009 μιλούσε συνεχώς για αυτό στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ωστόσο ότι ο κ. Προβόπουλος δεν είχε μιλήσει ακριβώς για διψήφιο έλλειμμα και υπενθύμισε ότι δεν ήταν η ίδια που είχε την ευθύνη για θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής μετά τις εκλογές , αλλά το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ερώτηση για το αν είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως θα συνεργαστεί «με τις δυνάμεις της αριστεράς που δεν φοβούνται να κυβερνήσουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook