Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη από πυρά αγνώστου σε δρόμο στο Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, τρεις ένστολοι, ηλικίας 24, 26 και 28 ετών, βρίσκονταν έξω από τράπεζα για να πάρουν χρήματα από το ΑΤΜ.

Ένας άγνωστος που φορούσε κράνος κινούμενος με σκούτερ άνοιξε τότε πυρ εναντίον τους και στη συνέχεια διέφυγε. Δύο σκοτώθηκαν επί τόπου και ο τρίτος μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο· αρχικά είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι πέθανε και αυτός.

Σημαντική αστυνομική δύναμη και δύναμη της χωροφυλακής κινητοποιήθηκε για να εντοπίσει τον δράστη. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν περί τους 15 κάλυκες.

Τα κίνητρα της επίθεσης αυτής παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο στρατόπεδο που φιλοξενεί το 17ο σύνταγμα του σώματος μηχανικού αλεξιπτωτιστών. Οι άνδρες του συντάγματος αυτού, οι οποίοι εξειδικεύονται στη ναρκαλιεία, αναπτύσσονται τακτικά σε επιχειρήσεις του γαλλικού στρατού στο εξωτερικό, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, ή στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στις 11 Μαρτίου, ένας 30χρονος στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε συνοικία της Τουλούζης από πυροβολισμούς σε παρόμοιες συνθήκες.

Οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει ότι διερευνούν διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook