Στην Ελλάδα το όνομα του να παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, στην Νέα Υόρκη όμως κάνει θραύση καθώς οι Νεοϋορκέζες έχουν λατρέψει τις συλλογές χειροποίητων κοσμημάτων «Evan Katsoulias» οι οποίες φιγουράρουν στην Atlantic Avenue, σε μια από τις δημοφιλέστερες μπουτίκ του Μπρούκλιν.

Ο Ευάγγελος Κατσούλιας έχει καταφέρει με το ταλέντο του να περάσει τα σύνορα της χώρας και το όνομα του να γίνει γνωστό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η έναρξη της συνεργασίας του Έλληνα δημιουργού με τη γνωστή μπουτίκ «Drape NY» http://drapeny.com/the-designers όπου φιλοξενεί τις χειροποίητες δημιουργίες κοσμημάτων του Evan Katsoulias, της Ioanna Kourbela και της Magda Menounos, παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας της Νέας Υόρκης.

Στα εγκαίνια της μπουτίκ, τα οποία αποτέλεσαν κοσμικό γεγονός, παραβρέθηκαν μεγάλα ονόματα της αμερικανικής σόου μπιζ αλλά ο ίδιος… έλαμψε δια της απουσίας του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμά όπως μας λέει ο ίδιος να μιλά μέσα από την δουλειά του. « Προτιμώ τη λάμψη του χρυσού που ο ίδιος επεξεργάζομαι και της δίνω μορφή, παρά την λάμψη της σόου μπιζ που εύκολα ξεφτίζει».

Ως γνήσιος καλλιτέχνης, έχει επιλέξει να ζει μακριά από την πολυκοσμία. Απομονωμένος στη Σαλαμίνα, όπως μας εξηγεί ο 33χρονος Ευ. Κατσούλιας μπορεί να εμπνευστεί το θέμα της επόμενης συλλογής του μέσα από απλά καθημερινά πράγματα όπως, ένα ηλιοβασίλεμα, μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα ή ένα πρωινό ξύπνημα. Αν και τα κοσμήματα του απευθύνονται στο αμερικανικό κοινό ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει την ελληνική του ταυτότητα. Αρχαιοελληνικά σχέδια, κλασικά μοτίβα και βυζαντινά έχουν πάντα θέση στις συλλογές του. Η καλοκαιρινή του συλλογή των χειροποίητων κοσμημάτων του υπάρχει εδώ, ενώ ο ίδιος αυτές τις ημέρες ετοιμάζει πυρετωδώς τα νέα σχέδια κοσμημάτων που θα προτείνει στις Νεοϋορκέζες για το χειμώνα του 2013.

Ολα ξεκίνησαν στη Μύκονο

Το εργαστήρι του Ευάγγελου Κατσούλια στη Μύκονο δεν το γνώριζαν πολλοί. Ο ίδιος είχε επιλέξει να στήσει τη δική του επιχείρηση όχι σε ένα από τα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού αλλά λίγο πιο δίπλα, σε ένα κατάλευκο μικρό δρομάκι με θέα. Εκεί παρέμεινε για περισσότερα από έξι χρόνια. Από εκεί απευθύνονταν στους «υποψιασμένους» πελάτες του. Εκεί τον ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι ένα ζευγάρι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνταν στην Αμερική και του έκανε την πρόταση να φιλοξενήσουν τις δημιουργίες του σε μια από τις μεγαλύτερες μπουτίκ του Μπρούκλιν. Η συμφωνία έκλεισε λίγους μήνες μετά και ο Ευάγγελος Κατσούλιας έγινε «Evan Katsoulias» και βγήκε εκτός συνόρων.

Ευκαιρίες υπάρχουν

Επίμονος και ιδεολόγος, αυτοδημιούργητος τεχνίτης πολύτιμων μετάλλων και νέος επιχειρηματίας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ελληνική πραγματικότητα με την οικονομική κρίση, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, το φορολογικό, ο ίδιος δεν σκέπτεται στιγμή να εγκαταλείψει το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε. «Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά σαν νέος επαγγελματίας το κράτος όχι μόνο δεν με έχει βοηθήσει αλλά συνεχώς μου δημιουργεί προβλήματα, ασάφεια, και ανασφάλεια», εξηγεί στο www.protothema.gr. Ταυτόχρονα όμως προτρέπει κι άλλους νέους επαγγελματίες να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα, να μείνουν εδώ και να το παλέψουν, καθώς όπως μας τονίζει με ένα πλατύ χαμόγελο γεμάτο υπονοούμενα «ευκαιρίες υπάρχουν»!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook