Με καταλήψεις γραφείων συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ \”το ΥΠΕΚΑ με διαδικασίες παράνομες και συνοπτικές προώθησε την συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ την Τετάρτη 14-3-2012 προκειμένου να υλοποιήσει την απαράδεκτη Κ.Υ.Α. 25200/8-11-2011 (με την οποία απορροφήθηκε το ΙΓΜΕ των 330 Ερευνητών και εξειδικευμένων στην έρευνα εργαζομένων από το ΕΚΠΑΑ των 2 υπαλλήλων) για να βγάλει σε εφεδρεία – απόλυση 120 εργαζομένους του ΙΓΜΕ.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ με την πανελλαδική κινητοποίηση τους κατάφεραν να ματαιώσουν την συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ που στόχο είχε την υλοποίηση των 120 εφεδρειών – απολύσεων, διαλύοντας ουσιαστικά το φορέα που επί 60 χρόνια συμβάλλει στην έρευνα του ορυκτού πλούτου, την διαχείριση των υδατικών πόρων, την στήριξη των τεχνικών έργων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη συνέχιση της κατάληψης των κεντρικών γραφείων στο Ολυμπιακό Χωριό και στις Περιφερειακές Μονάδες, στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι καλούμε όλους τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουμε για τη διατήρηση του Ινστιτούτου και την αναστολή εφαρμογής των 120 εφεδρειών – απολύσεων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook