Την ενδυνάμωση του Θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού στην Κρήτη προωθούν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκκλησία της Κρήτης, με στόχο την αύξηση της επίσκεψης τουριστών από την Ρωσία, και ευρύτερα τις Ανατολικοευρωπαικές χώρες.

Για την επίτευξη του στόχου δυναμική θα είναι η παρουσία της Κρήτης στις δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται τον Μάρτιο στη Μόσχα, όπου θα είναι παρόν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος και θα μιλήσει σε διεθνές φόρουμ επιχειρηματιών, ενώ παράλληλα θα δώσει συνεντεύξεις σε κορυφαία μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη έκθεση «ITM – INTOURMARKET 2012» ειδικεύεται στην προώθηση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού στη ρωσική αγορά, υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση της Ρωσίας και θα πραγματοποιηθεί από αύριο Σάββατο 17 έως 20 Μαρτίου στη Μόσχα.

Η Εκκλησία της Κρήτης για πρώτη φορά, θα συμμετέχει στην προαναφερόμενη έκθεση υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημαντικότητα του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού για το νησί μας.

Της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης θα προΐσταται ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής του Θρησκευτικού Τουρισμού Αρχιμανδρίτης πατέρας Τίτος Ταμπακάκης.

Στην ίδια έκθεση δυναμική παρουσία θα δώσουν είκοσι από τις μεγαλύτερες ελληνικές – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες αποδέχθηκαν την πρόσκληση για δωρεάν φιλοξενία στο περίπτερο της TEZ – TOUR (ρώσικος τουριστικός οργανισμός).

Στην έκθεση θα συμμετέχουν ακόμα άλλες τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα Ρόδος ,Κως , Κέρκυρα και Πελοπόννησος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθούν συνεντεύξεις τύπου στα Ρωσικά ΜΜΕ και θα παρουσιαστούν τα θρησκευτικά – προσκυνηματικά μνημεία της Ελλάδας, ενώ θα γίνουν επαφές με μεγάλους και εξειδικευμένους Tour – operators. Παράλληλα θα γίνουν συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, εκκλησιαστικούς και τουριστικούς φορείς.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης-20 Μαρτίου-η δυναμική παρουσία της Κρήτης στη Μόσχα συνεχίζεται στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ 2012» που θα διεξαχθεί από 21 έως 24 Μαρτίου και απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Στην συγκεκριμένη έκθεση το παρόν θα δώσει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με στελέχη του τουρισμού, ενώ θα δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα έχει προσκληθεί να μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν 600 – 700 παράγοντες από το χώρο του τουρισμού και των μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει σειρά ενεργειών προβολής – διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στη Ρώσικη αγορά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook