Απολογούνται ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που κατηγορούνται ότι εκβίασαν επιχειρηματία προκειμένου να τους πληρώσει, για να προχωρήσει η διαδικασία επιδότησης της ξενοδοχειακής μονάδας του.

Ήδη έχει απολογηθεί ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία σακούλα με 120.000 ευρώ.

Υποστηρίζει ότι είναι θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη με όλη την υπόθεση της επιδότησης.

Φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που επέμενε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι στο επίμαχο ραντεβού, μόλις του έδωσε τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται επίσης την κατηγορία και να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην όλη διαδικασία έγκρισης της επίμαχης επιδότησης.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροδοκία, εκβίαση από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν οι δύο υπάλληλοι θα προφυλακιστούν ή όχι.