Το συνέδριο Going Global είναι το κορυφαίο συνέδριο παγκοσμίως με θέμα την διεθνή ανώτατη εκπαίδευση και διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Βρετανικό Συμβούλιο. Το φετινό Going Global πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 12 και 15 Μαρτίου 2012.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 άτομα τα οποία είναι κυρίως ανώτερα διοικητικά στελέχη πανεπιστημίων, ερευνητές και γενικότερα άνθρωποι που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη χάραξη πολιτικής στη διεθνή εκπαίδευση.

Φέτος, το συνέδριο άνοιξε ο Υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως της Μεγάλης Βρετανίας Δρ. Vince Cable. Στο Going Global συμμετέχουν Υπουργοί Παιδείας και παγκοσμίου εμβέλειας ερευνητές. Η φετινή
συμμετοχή του MBS College και του Βαγγέλη Τσιλιγκίρη είναι η μοναδική από την Ελλάδα στα χρονικά του συνεδρίου.

Το MBS College, είναι ένα υψηλού κύρους ιδιωτικό κολλέγιο παροχής προγραμμάτων σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, με βάση το Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με άδεια λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι επιπλέον πιστοποιημένο από το <http://www.the-bac.org/> British Accreditation Council (BAC) ως ίδρυμα ικανό να προσφέρει και να υποστηρίζει υπηρεσίες ανώτατης εκπαίδευσης και οι απόφοιτοί του πιστοποιούνται αυτομάτως από το <http://www.naric.org.uk/>

UK NARIC - National Academic Recognition Information Center (ΔΟΑΤΑΠ Μεγ. Βρετανίας). Το MBS College δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση από το 1979.

Από το 1991 συνεργάζεται με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University, και από το 2010 με ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Τα προγράμματα σπουδών που διαθέτει καλύπτουν μία ευρεία γκάμα αντικειμένων όπως το Business, τα Οικονομικά, τα Χρηματοοικονομικά, τη Λογιστική, το Marketing, το Management, την Νομική, την Ψυχολογία, τη Δημοσιογραφία, τα Πολυμέσα, τη Γραφιστική και την Αρχιτεκτονική Σχεδίαση Εσωτερικών Χώρων.