Το πειραματικό μονοθέσιο της Nissan θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην πίστα του Sebring, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Ένας προηγμένος και εκρηκτικής απόδοσης κινητήρας της Nissan, θα κινεί το μοντέλο DeltaWing, το οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στις 24 ώρες του Le Mans, στις 16 και 17 Ιουνίου.

\"\"

 
Αν και το Nissan DeltaWing δεν θα καταταγεί σε κάποια αγωνιστική κλάση στο συγκεκριμένο αγώνα, η Nissan με το μοντέλο αυτό, επιδιώκει να αναδείξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία. Επιπλέον, κάτι τέτοιο αποτελεί το έναυσμα για την έρευνα και την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών, που «φιλτραρισμένες» θα περάσουν στην παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων της Nissan.
 
\"\"

O αγωνιστικών προδιαγραφών τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.6 λίτρων, ισχύος 300 περίπου ίππων με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, θα κινεί το DeltaWing, το οποίο έχει το μισό βάρος και τη μισή αεροδυναμική αντίσταση ενός συμβατικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός, που δεν είναι άλλος από τον DIG-T (Direct Injection Gasoline–Turbocharhed), αρκεί για να δώσει στο Nissan DeltaWing χρόνους κατάταξης μεταξύ των κατηγοριών LMP1 και LMP2 στο Le Mans. Διαθέτει την ίδια τεχνολογία που βλέπουμε στο δρόμο σε αυτοκίνητα της Nissan, όπως το compact Crossover Juke DIG-T.

\"\"

 
Οι δύο πρώτοι οδηγοί του DeltaWing της Nissan, είναι ο Βρετανός οδηγός αγώνων Marino Franchitti και o παγκόσμιος πρωταθλητής της Nissan, στην κατηγορία FIA GT1, Michael Krumm. Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην πίστα του Sebring, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, την Πέμπτη 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook