Στην προστασία του καταναλωτή, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την παρακολούθηση της αγοράς, αλλά και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών στοχεύει η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών, στην οποία προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.

Το Παρατηρητήριο Τιμών, που συντονίζει το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων, θα εξασφαλίσει την αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών για τις τιμές των προϊόντων, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη στενότερη παρακολούθηση της αγοράς

Για την επίτευξη του στόχου δημιουργείται δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων, των τοπικών σούπερ μάρκετ, των τοπικών ΜΜΕ και των ίδιων των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, θα καταρτιστεί λίστα βασικών προϊόντων ενός νοικοκυριού, αλλά και λίστα τοπικών προϊόντων, οι οποίες θα ενημερώνονται ανά δυο εβδομάδες για τις τιμές πώλησης των προϊόντων στα τοπικά σούπερ μάρκετ.

Ήδη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποστείλει επιστολή με την οποία ενημερώνει τα σούπερ μάρκετ για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου και ζητεί τη συνεργασία τους για την ταχύτερη εφαρμογή του.

Τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ θα δημοσιοποιούνται και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για την εγκυρότητα των στοιχείων, σύμφωνα με το newsbeast.gr, έχουν προγραμματιστεί συχνοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι τιμών από το Τμήμα Εμπορίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ελεγχθεί αν οι τιμές που έχουν αποσταλεί, είναι οι ίδιες που αναγράφονται στα προϊόντα και στα ράφια των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook