Ο Τζέισον Ράσελ, συνιδρυτής της οργάνωσης Invisible Children, της ομάδας που δημιούργησε το βίντεο \”Kony 2012\”, προσήχθη στο Σαν Ντιέγκο, μετά από καταγγελία ότι ήταν μεθυσμένος στο δρόμο, γυμνός και… αυνανιζόταν δημόσια.

Πρόκειται για τον πατέρα του 5χρονου παιδιού που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, που δημιουργήθηκε για να καταγγείλει τη δράση του δολοφόνου-στρατολόγου παιδιών στην Ουγκάντα Τζόσεφ Κόνυ και το οποίο παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

*Δείτε το βίντεο σοκ στη συνέχεια του κειμένου

Όπως μετέδωσε το TMZ, η αστυνομία δεν σκοπεύει να απαγγείλει κατηγορίες. Η Αστυνόμος A. Brown, του Αστυνομικού Τμήματος του San Diego, δήλωσε ότι ο 33χρονος (χωρίς να αναφέρει το όνομά του) δεν συνελήφθη, αλλά μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, υπήρξαν καταγγελίες ότι ένας άνδρας γυμνός και υπό την επήρεια ουσιών, ούρλιαζε και έλεγε ακατάληπτες φράσεις.

Ένας από τους ανθρώπους που τηλεφώνησε στην αστυνομία, είπε ότι ο άνδρας, αυνανιζόταν δημόσια.

Σύμφωνα με το TMZ, ο Ράσελ ήταν μεθυσμένος, ενώ αστυνομικοί ανέφεραν ότι προέβη και σε βανδαλισμό αυτοκινήτων.

Το ατυχές περιστατικό, επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης \”Invisible Children\”, Μπένι Κίσεϊ, λέγοντας ότι ο Ράσελ, κατέρρευσε λόγω ψυχολογικής πίεσης.

\”Ο Τζέισον έχει κάνει πολλά για να βοηθήσουν τόσο πολύ κόσμο και είμαστε συντετριμμένοι να τον βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση\”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κίσεϊ.

Ο Τζέισον Ράσελ, είναι ο δημιουργός ενός 30λεπτου βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο γιος του και ένα παιδί, που υπήρξε στρατιώτης στην Ουγκάντα. Το βίντεο παρακολούθησαν εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δράση του Τζόσεφ Κόνυ.

Η προσαγωγή του Ράσελ, θα ρίξει νερό στο μύλο των επικριτών της οργάνωσης \”Invisible Children\”, οι οποίοι αμφισβητούν τα κίνητρά της και αφήνουν αιχμές για τους τρόπους χρηματοδότησής της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook