Παρά το άγχος του πρώτου ημιχρόνου και την πίεση που υπήρχε γενικότερα για τη νίκη ο Εργοτέλης κατάφερε τελικά να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα στην Κέρκυρα το Σάββατο το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο κερδίζοντας με 1-0 και κάνοντας μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Η κρητική ομάδα ξεκόλλησε από τους 23 βαθμούς ανέβηκε στους 26 και από την άλλη άφησε δύο πόντους πίσω την Κέρκυρα με 24 στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

«Χρυσός» σκόρερ για την κρητική ομάδα ήταν ο Λεάλ στο 58΄ με κεφαλιά.

Η εικόνα του αγώνα

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Εργοτέλης μπήκε μουδιασμένος και παράλληλα αγχωμένος δίνοντας στην Κέρκυρα την ευκαιρία να απειλήσει π΄ρωτη και να χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 20΄ όταν ο Καλατζής σέντραρε από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Μάρτιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Στη συνέχεια ο Εργοτέλη βελτιώθηκε και απείλησε με το 1-0 στο 27΄με τον Τζούνιορ, όμως η Κέρκυρα βρήκε και πάλι διαδρόμους προς την εστία του Καβουσάκη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί σε δύο περιπτώσεις , στο 32΄ με τον Καραλή και στο 37΄ με τον Καλατζή.

Ο Εργοτέλης απάντησε στις ευκαιρίες της Κέρκυρας πριν κλείσει το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 41΄ όμως το σουτ του Κουτσιανικούλη πέρασε λίγο άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η κρητική ομάδα μπήκε αποφασισμένη για να τελειώσει το παιχνίδι και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά όταν έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ και τον Κουτσιανικούλη να ανοίξει το σκορ στο 50΄.

Ότι δεν κατάφεραν οι δύο επιθετικοί του Εργοτέλη το πέτυχε στο 58΄ ο Λεάλ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Κουτσιανικούλη από τα αριστερά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς για να κάνει το 1-0.

Ο Εργοτέλης συνέχισε να είναι πιεστικός προσέχοντας όμως και την άμυνα του καθώς το ζητούμενο ήταν η νίκη στο ματς με την Κέρκυρα.

Οι «Φαίακες» προσπάθησαν να απαντήσουν και να κυνηγήσουν την ισοφάριση χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 72΄ με τον Μαζνόφ το σουτ του οποίου πέρασε μόλις άουτ.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Εργοτέλη να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι αυτή τη μεγάλη νίκη που βάζει σε τροχιά παραμονής στη Super League την κρητική ομάδα.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Σίλβα Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπούντιμιρ (71’ Κατσικοκέρης), Ολίσε (77’ Μπέτο), Κουτσιανικούλης, Λεάλ (89’ Γιοβάνοβιτς).

Κέρκυρα (Χ. Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (68’ Μίχος), Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Ερίθε, Οσμάν (64’ Μαζνόβ), Γραμμόζης, Μαρτίν, Καραλής (84’ Μπάρκογλου), Καλαντζής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook