Την ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές ζήτησε σήμερα από τα Χανιά η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Αυτό που θα κάνει τη διαφορά, αυτό που θα δημιουργήσει την ελπίδα για το λαϊκό κίνημα, αυτό που θα τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει να τρομοκρατήσει είναι η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εμείς που δεν λέμε \’και ναι και όχι\’ στην ΕΕ, και \’ναι στο ευρώ και ναι στη δραχμή\’, δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι θα διαπραγματευτούμε στην ΕΕ και θα πείσουμε την Κομισιόν να μας ακούσει. Τέτοια διαπραγμάτευση δεν έχει κανένα νόημα και στο βαθμό που γίνονται είναι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τους εργαζομένους.»

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει πολλές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες και σε αυτές θα επιχειρηθεί, όπως υποστήριξε, η νόθευση της λαϊκής συνείδησης.

«Θεωρούμε ότι θα είναι εκλογές άκρατης νοθείας, δεν είναι ότι θα ψηφίζουν τα δέντρα, όπως έγινε το 1961, αλλά θα επιχειρηθεί η νόθευση της λαϊκής συνείδησης, μέσω τρομοκρατίας, προβοκάτσιας αντικομουνισμού, διαστρέβλωσης των πάντων.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «αν στις εκλογές επικρατήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θα έρθουν και άλλα μέτρα, ίσως και μέτρα που και εμείς οι κομμουνιστές που πάντα είμαστε μέσα στις προβλέψεις ακόμα δεν μπορούμε να συλλάβουμε μέχρι που θα φθάσουν, μέχρι που θέλουν αυτοί, να φθάσουν».

Επίσης η κ. Παπαρήγα στάθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά όχι των καπιταλιστών όπως είπε, και υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν τον αντικομουνισμό.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι όλοι για έναν και ένας για όλους» , κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook