Στην αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου που βοήθησε τα μέγιστα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του εκθίασε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς αυτόν τον κόσμο σήμερα δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

«Κερδίσαμε δίκαια. Ήμασταν καλύτεροι με περισσότερες ευκαιρίες. Αυτή η ομάδα υπάρχει και πρέπει να στηριχθεί. Είχαμε πολύ άγχος και όχι καθαρό μυαλό.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Έκαναν τεράστια προσπάθεια» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Εργοτέλη και συνέχισε: «Οι παίκτες ήταν πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στα υπόλοιπα οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι από εμάς. Πλέον με τη νίκη δεν θα είμαστε τόσο αγχωμένοι.
Ελπίζουμε να έχουμε ίδια συμπαράσταση από τον κόσμο. Χωρίς αυτούς δεν θα παίρναμε τη νίκη. Μας βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχει ο ΟΦΗ αλλά και ο Εργοτέλης είναι ομάδα του Ηρακλείου και της Κρήτης. Είναι παιδί όλης της Κρήτης».

«Η μεγαλύτερη νίκη»

Για τη συνέχεια και τη «μάχη» της παραμονής ο Καβαλιώτης τεχνικός σχολίασε ότι «αν εμείς κερδίσουμε τα παιχνίδια μας δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι. Θέλουμε δύο νίκες και κάτι ακόμα.

Με 33 βαθμούς ή 34 η ομάδα θα έχει σωθεί. Αυτή τη νίκη την χαρακτηρίζω, αν η ομάδα τελικά τα καταφέρει, ως την μεγαλύτερη νίκη του πρωταθληματος. Για τους τρείς βαθμούς, αλλά και την ψυχολογική ένεση που πήραν οι παίκτες».

«Δεν σκεφτόμασταν την ισοβαθμία»

Για το αν σκέφτονταν οι «κιτρινόμαυροι» και να πάρουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία πετυχαίνοντας κι ένα δεύτερο γκολ ο προπονητής του Εργοτέλη, πρόσθεσε: «Δεν σκέφτηκα την ισοβαθμία. Εμείς ψάξαμε ένα δεύτερο γκόλ για να τελειώνουμε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο και τρίτο τέρμα. Ειχαμε άγχος και πίεση στο τέλος».

Γκράθια: «Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Πρόβλημα στην τελική προσπάθεια εντόπισε ο Χάβι Γκράθια που τόνισε ότι η Κέρκυρα θα παλέψει μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την παραμονή της.

«Είχαμε ευκαιρίες, όχι όμως καλές τελικές προσπάθειες απο στημένα και σούτ. Παίξαμε με καρδιά στο τέλος, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τελικό αποτέλεσμα.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα παλέψουμε για την παραμονή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ξεκίνησα στην ομάδα με 2 βαθμούς. Τώρα έχουμε 24 και παραμένουμε στην μάχη της παραμονής. Θα παλέψουμε».

Για τη «μάχη» της σωτηρίας ο Ισπανός τεχνικός, ανέφερε: «Γίνεται ισορροπημένη προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Δεν θα είναι εύκολο για κανένα. Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί κάτι δεδομένο. Πολλά μπορεί να ανατραπούν. Βιώνουμε όλη αυτήν την κατάσταση όλο το χρόνο. Εν’ αντιθέσει με άλλες ομάδες που δεν το είχαν, αυτό το άγχος.
Δε νομίζω ότι η Κέρκυρα τελικά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα» κατέληξε ο προπονητής των Φαιάκων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook