O Δήμος Χανίων, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για γνωριμία όλων των κατοίκων – αλλά και των επισκεπτών του τόπου μας – με την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό των Χανίων, σχεδίασε και υλοποιεί μια νέα δράση – σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης – με τίτλο «Γνωρίζω την πόλη μου – ξενάγηση & γνωριμία με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης».

Η εν λόγω δράση, θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Mαρτίου 2012 και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, έως το τέλος Απριλίου 2012.

Το σημείο συγκέντρωσης ορίζεται έξω από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων (Ακτή Κουντουριώτη) με ώρα έναρξης της ξενάγησης  στις 11.00 το πρωί.

Η συμμετοχή στην εν λόγω δράση του Δήμου Χανίων είναι ελεύθερη για όλους. Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ξενάγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 άτομα και ως τούτου είναι χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να δηλώνουν τη συμμετοχή τους – από Δευτέρα έως  Παρασκευή 10:00 πμ με 13:00 μμ – στα τηλέφωνα του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χανίων: 28213 41665 / 66.

Λίγα λόγια για το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης βρίσκεται στην είσοδο του Ιστορικού Φρουρίου Φιρκά. Ιδρύθηκε το 1973, με σκοπό να στεγάσει και να διαφυλάξει τις ναυτικές παραδόσεις του τόπου μας, την προβολή της ναυτικής μας ιστορίας, καθώς και την καλλιέργεια της αγάπης προς το θαλάσσιο στοιχείο ως πηγή ζωής και εθνικού μεγαλείου.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης είναι το δεύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα τόσο από πλευράς παλαιότητας όσο και δυναμικού. Η μόνιμη έκθεση  του περιλαμβάνει πάνω από 2.500 εκθέματα όπως κειμήλια, αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό, ζωγραφικούς πίνακες, χάρτες, φωτογραφικό υλικό, μακέτες πλοίων, διάφορα ναυτικά όργανα κ.λπ. Κατανεμημένα σε ενότητες, καλύπτουν χρονολογικά τις περιόδους από την εποχή του χαλκού μέχρι την σημερινή. Πέραν αυτών υπάρχει έκθεση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με μια πλούσια συλλογή οστράκων από διάφορα μέρη του κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook