Εφόδους σε εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία ετοιμάζεται να κάνει ΣΔΟΕ, ενόψει του καλοκαιριού. Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες «ξεχνούν» να εκδώσουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ανησυχία στο υπουργείο.

Το ΣΔΟΕ αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες σε σαρωτικούς ελέγχους. Τα κλιμάκια του Σώματος έχουν ήδη στοχοποιήσει τουλάχιστον 25.000 τέτοιες επιχειρήσεις. Το βασικό μέλημα είναι να βρουν περιπτώσεις, όπου οι επιτήδειοι δεν αποδίδουν Φ.Π.Α.

Στον αριθμό αυτό εντάσσονται και εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στον τουρισμό. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο από τα γνωστά προβλήματα του TAXIS, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ θα έχουν στην διάθεσή τους και τα στοιχεία από το Elenxis, το οποίο θα τους βοηθά να βεβαιώνουν, χωρίς καθυστέρηση, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Πέραν της απόδοσης ή όχι του φόρου προστιθέμενης αξίας, οι ελεγκτές θα εξετάσουν κατά πόσο οι επιχειρηματίες είναι συνεπείς και στις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook