Νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν από το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου αφού συμπληρώθηκε η θητεία του ενός έτους για τους πλέον τ. αντιδημάρχους.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι οι κ.κ. Γεωργία Τζαγκαράκη – Μαμαλάκη, Μανώλης Καλατζιδάκης και Σπύρος Γρηγοράκης. Ο αντιδήμαρχος  Μανώλης Κατσαραγάκης, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Μανώλη Τζανιδάκη παραμένει στη θέση του λόγω του μικρού διαστήματος που είχε οριστεί.

Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Βρυλλάκης με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Πιπεράκη για τη συνεργασία τους  και συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Γιάννη Πιπεράκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και την υποδειγματική συνεργασία μας τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες. Από κοινού δώσαμε τον αγώνα για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του νέου Καλλικρατικού Δήμου τηρώντας όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα και δουλέψαμε για την καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας του Δημότη στην Δημοτική Ενότητα Λάμπης όπου και ήμουν αρμόδιος.

Αρμοδιότητά μου ήταν και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων. Μέσα σε αυτό το διάστημα υποβάλαμε σειρά μελετών σε προσκλήσεις προγραμμάτων και ήδη έχουμε τις πρώτες εγκρίσεις όπως ΟΣΑΠΥ 2,45 εκ. ευρώ, αποπεράτωση γηπέδου Μελάμπων 420.000 ευρώ, πρόγραμμα Life 64.000€ αλλά και την έγκριση του προγράμματος δημιουργίας θέσεων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα μέσω του οποίου θα εργαστούν 34 άτομα στον Δήμο μας και αναμένουμε εγκρίσεις άμεσα για άλλα όπως η ανάδειξη των αλευρόμυλων Σπηλίου ύψους 380.000 ευρώ, η έγκριση χρηματοδότησης για μελέτες 50.000 ευρώ, η αγορά μηχανικού εξοπλισμού του Δήμου 420.000 ευρώ, ανάδειξη βυζαντινών μνημείων 490.000 ευρώ, κατασκευή γηπέδου 5Χ5 με αποδυτήρια και ηλεκτροφωτισμό στην  Τ.Κ. Ακουμίων 268.000,00€ κ.ά.

Εργαστήκαμε εντατικά στην προετοιμασία των φακέλων για χρηματοδότηση σε άλλα προγράμματα όπως μονάδες βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων οι οποίοι θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται τέλη Μάρτη και αφορούν το σύνολο του Δήμου, ανάδειξη περιοχών φυσικού κάλλους (πχ μονοπάτι Μιξόρρουμα-Πρέβελη), ανάδειξη βυζαντινών μνημείων, μελέτες για αναπλάσεις κτλ.

Για εμένα προσωπικά η θέση του Αντιδημάρχου ήταν μια πολύ σπουδαία εμπειρία. Έζησα από κοντά τα προβλήματα του Δήμου αλλά και του κάθε δημότη ξεχωριστά και συνεργάστηκα με ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον τόπο μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία μας τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Πρόεδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται για την εξυπηρέτηση του Δημότη παρ’ όλη την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Εύχομαι από καρδιάς στους νέους Αντιδημάρχους καλή επιτυχία και καλή δύναμη αφού η επόμενη περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω τους Δημότες του Αγίου Βασιλείου για την εμπιστοσύνη και εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου όπως την αντιλαμβανόμουν με την καθημερινή επαφή που είχαμε και να τους διαβεβαιώσω ότι απαλλαγμένος από τα καθημερινά διοικητικά καθήκοντα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σαν δημοτικός σύμβουλος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόοδο του τόπου μας».

 

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook