Ετοιμάζονται οι Μinoistas για την 5η δράση τους, που θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή. Το μήνυμα που θα σταλεί αυτή τη φορά αφορά τους ποδηλατόδρομους και πιο συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού, καθώς «μόνο ως ποδηλατόδρομος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού είναι γεμάτος με μονίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και κάδους του δήμου μας».

Οι εκπρόσωποι των Μinoistas, διαμαρτύρονται  καθώς η Δημοτική Αρχή στέκεται μόνο σε υποσχέσεις και αναγγελίες για την ποδηλατοδρόμων που ποτέ δεν υλοποιούνται.

«Οι ποδηλατόδρομοι έπρεπε να υπάρχουν εδώ και χρόνια, να συνοδεύονται από υποδομές για τη στάθμευση των ποδηλάτων στο κέντρο, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια» τονίζουν οι Minoistas και προσθέτουν:

«Οι Ηρακλειώτες πρέπει να απαιτήσουμε σοβαρά την υλοποίηση των έργων υποδομής που τόσο ανάγκη έχει αυτή η πόλη και να μην αρκούμαστε σε έργα \”μπογιάς και βιτρίνας\”».

Η δράση θα οργανωθεί την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου, ενώ θα αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι από τη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Βενιζέλειου.

«Από εκεί θα ξεκινήσουμε και θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης (με μία μικρή στάση μπροστά από το Δημαρχείο) και τελικό προορισμό τον κολπίσκο της παραλιακής λεωφόρου δίπλα και αριστερά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Κατά την διαδρομή μας οφείλουμε να σεβαστούμε όλα τα σήματα κυκλοφορίας για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Minoistas και προσθέτουν:

«Η διαμαρτυρία μας θα είναι ειρηνική και σιωπηρή χωρίς δηλαδή κραυγές και συνθήματα. Χουλιγκανοποίηση της κίνησής μας δεν θα επιτραπεί από κανένα, αντιθέτως οφείλουμε όλοι μας να την προστατέψουμε και να βοηθήσουμε στην επιτυχή έκβασή της.

Κάποιοι από εμάς τους διοργανωτές θα είμαστε μπροστά και κάποιοι θα μείνουμε πίσω για να μοιράζουμε έντυπο υλικό στους περαστικούς αλλά και στην τοποθέτησή τους πάνω στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων πάνω στον ποδηλατοδρόμο».

Οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσουν οι Minoistas την επόμενη Κυριακή είναι Λεωφόρος Κνωσσού, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Πλατεία Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, Λιοντάρια, Δημαρχείο, 25ης Αυγούστου, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή), Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook