Το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, παραδεχόμενος ότι το πρόγραμμα στήριξης της χώρας δεν έδωσε έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης.

«Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έδωσε αρκετή έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης, ήμασταν σκληροί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και γι\’ αυτό είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται στον πέμπτο κατά σειρά χρόνο ύφεσης», επεσήμανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανέφερε, αντιτάχθηκε σε όσους είχαν ένα πολιτικό σχέδιο που δεν άφηνε στην Ελλάδα καμία πιθανότητα παρά να φύγει από την Ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δεν απέκλεισε τη χορήγηση και νέου πακέτου στήριξης, ενώ πρέβλεψε ότι στο μέλλον θα προχωρήσει η ιδέα των ευρωομολόγων.

Τέλος, επισήμανε ότι ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί και το μεγαλύτερο μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης αντέδρασαν με λαϊκίστικο τρόπο σε ό,τι αφορά τον ελληνικό λαό, και εκτιμά ότι έκανε λάθος που έδειξε τόσο μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα, αλλά και με όσους δεν επιδείκνυαν ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook