«Είναι γεγονός ότι η αρχική πρόταση της τρόικας στις συναντήσεις που είχαμε την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια να καταργείται ουσιαστικά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις του Πόλ Τόμσεν.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τόνισε ότι το Υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις να διαμορφώσει ένα καλύτερο πεδίο σε σχέση με τις συμβάσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

«Εχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο».

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες αποκαλύψεις με προνοιακά επιδόματα που έπαιρναν άτομα που δεν τα δικαιούντο, ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα στην περιστολή δαπανών και στην αποκάλυψη κυκλωμάτων απάτης σε βάρος των ταμείων.

Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει το 75% του στόχου και έχουν εξοικονομηθεί περίπου 3,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και στόχος μας είναι μέχρι τέλους του 2012 να καλύψουμε το συνολικό στόχο που είναι 4,5 δισ. ευρώ, είπε.

Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε επίσης ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποκάλυψη των κυκλωμάτων αυτών είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμείων η απογραφή των δικαιούχων συνταξιούχων και επιδοματιούχων και η διασταύρωση των στοιχείων που γίνεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook