Στο… κυνήγι αβγών, γιαουρτιών και ντομάτας θα ριχθούν από νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οι ειδικές ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας, αναζητώντας πολίτες που θα φτάσουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική ηγεσία.

 Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε… κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι σαφής και ξεκάθαρη: η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία.

Η εξέδρα των επισήμων θα είναι χώρος «αποστειρωμένος», ενώ θα ελέγχονται και θα προσάγονται «δήθεν κοινωνικά διαμαρτυρόμενοι» (έτσι αποκαλούνται οι αγανακτισμένοι πολίτες) που θα κουβαλούν στις τσάντες τους «πολεμοφόδια» δηλαδή αβγά, ντομάτες και γιαούρτια. Κατά μήκος της διαδρομής όπου θα γίνει η παρέλαση θα υπάρχουν ακροβολισμένες αστυνομικές δυνάμεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ η Αστυνομία θα κατέβει στους δρόμους με εξοπλισμό κατά διαδηλώσεων, δηλαδή εφοδιασμένη με δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον όποιου επιχειρήσει να χαλάσει την παρέλαση.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επιτυχής και χωρίς επεισόδια ολοκλήρωση της παρέλασης έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα τιμής, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» είναι το ποιοι θα πάρουν άδεια να σταθούν γύρω από την εξέδρα των επισήμων.

 Η ιδέα να δοθούν προσκλήσεις σε οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών παραμένει στο τραπέζι. Μέτρα όμως θα ληφθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, στις οποίες θα δώσουν το «παρών» πολιτικά πρόσωπα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook