Στα Χανιά ψήφισε σήμερα για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ο Χανιώτης βουλευτής Σήφης Βαλυράκης. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα είχαμε το μνημόσυνο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η σηματοδότηση του ρόλου και της δράσης του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου δίνει την κατεύθυνση του καθήκοντος και της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί από τις σημερινές ηγεσίες στη χώρα μας. Χαιρετίζω με αυτήν την ευκαιρία την σημερινή εσωτερική εκλογική διαδικασία, η οποία οδηγεί ένα μεγάλο κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ, κόμμα που παίζει σταθεροποιητικό ρόλο σε όλο το πολιτικό σύστημα, έξω από μια περίοδο εσωστρέφειας και το οδηγεί δυναμικά στο να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο αν είναι αισιόδοξος ο κ. Βαλυράκης απάντησε:

\”Αισιόδοξος για τη χώρα θα είμαι πάντα όταν όλοι μας στρατευθούμε στον αγώνα για να έχει μέλλον η πατρίδα μας. Η χώρα απειλήθηκε την περίοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου με συρρίκνωση, ο Εθνάρχης όμως είναι αυτός που ολοκλήρωσε και μεγάλωσε τη χώρα μας που και σήμερα απειλείται με συρρίκνωση. Θα πρέπει όλες οι δυνάμεις να στρατευθούν για να κρατήσουμε τη χώρα μας, να αυξήσουμε τη διεθνή της εμβέλεια, να αυξήσουμε την δύναμη και την δυνατότητα της για το μέλλον. Πάντα στην υπηρεσία του λαού ο οποίος χειμάζεται. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται κατά τρόπο μοναδικό στην πρόσφατη ιστορία του.\”

Ερωτηθείς αν τα μνημόνια είναι αυτό το σχέδιο σωτηρίας που λέει, ο βουλευτής απάντησε:

«Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν όλες οι απόψεις. Για τη δημιουργία του προβλήματος που έχει σήμερα η χώρα έχει ευθύνη και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση. Συμπολίτευση, λοιπόν και αντιπολίτευση και όλο το πολιτικό σύστημα ανεξάρτητα από τις επί μέρους τοποθετήσεις και απόψεις που υπάρχουν, θα πρέπει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τη σωτηρία της χώρας.

Το ένα ζητούμενο είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμός και το δεύτερο βεβαίως είναι η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και κυρίως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Θα πρέπει λοιπόν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και η εθνική ηγεσία της Ελλάδας να αντιμετωπίσουν την βαθιά σημερινή κρίση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και απειλητικά για το σύνολο της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προβλήματα είναι περισσότερο απειλητικά για την Ελλάδα, την Δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία ακόμη και για την υπόσταση της χώρας μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook