Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η υπόθεση της 18χρονης Oksana Makar, η οποία έζησε στιγμές φρίκης στα χέρια δυο νεαρών. Ο 23χρονος Maxim Prisyjnikov, και ο 21χρονος Artyon Pogosyan, κάλεσαν την Oksana Makar στο διαμέρισμα φίλου τους και αφού κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, την βίασαν.

Στην συνέχεια την μετέφεραν σε ένα οικόπεδο, την έριξαν σε λάκκο και αφού την περιέλουσαν με βενζίνη, της έβαλαν φωτιά. Την Oksana την βρήκε ζωντανή την επόμενη μέρα ένας άντρας που την άκουσε να κλαίει και να καλεί σε βοήθεια.

Το θύμα κατάφερε να επιβιώσει αλλά τα εγκαύματα που είχε υποστεί ήταν σε τέτοιο βαθμό που οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το χέρι και τα δύο πόδια της από τον αστράγαλο και κάτω.

«Νόμιζα πως δεν θα ζήσω. Δεν ένιωθα το σώμα μου. Αρχικά φώναζα για βοήθεια όμως δεν με άκουγε κανένας. Στην συνέχεια άρχισα να προσεύχομαι. Νόμιζα πως είχα πεθάνει.» είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

Οι Ουκρανοί πολίτες οργανώνουν συνεχώς πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας ακόμη και τον ευνουχισμό των δραστών ενώ ορισμένοι βουλευτές ζητούν την έκτακτη επαναφορά της θανατικής ποινής.

(protothema.gr)