Σχέδιο που θα δίνει στους ομολογιούχους που «κουρεύτηκαν» την δυνατότητα να μην πληρώνουν φόρους μέχρι και δέκα χρόνια, ώστε να μπορέσουν να συμψηφίσουν τη ζημία τους από το PSI με το φόρο εισοδήματος, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Παρότι στην Πλατεία Συντάγματος κρατούν χαμηλούς τόνους, μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως δεν επιτρέπεται να εξαιρεθούν οι σχεδόν 10.000 μικροαποταμιευτές με ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ, θεωρούν πως υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί με μελλοντικές φοροελαφρύνσεις το εισόδημα που έχασαν.

Για το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί ο ανασχεδιασμός του εντύπου δήλωσης φόρου εισοδήματος Ε1 αλλά για του χρόνου, αφού δεν προλαβαίνει να συμβεί αυτό από εφέτος.

Αν και δημοσίως αποφεύγει κάθε δήλωση πλέον -προκειμένου να μην ανοίξει την όρεξη για αποζημιώσεις στους ξένους ομολογιούχους- με την επιστροφή του στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες ο κ.βενιζέλος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν το θέμα της αποζημίωσης μέσω συμψηφισμού με τον φόρο εισοδήματος. Η ζημία από το PSI θα μειώνει τον ετήσιο φόρο από το εισόδημα σε βάθος χρόνου μέχρι δέκα ετών.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και άλλες ιδέες και προτάσεις για τη συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή, που θα λάβει έτσι ενδεχομένως και τη μορφή «προεκλογικού μέτρου» για να ενταχθούν και άλλοι δικαιούχοι με ομόλογα μεγαλύτερης αξίας, δηλαδή πάνω από 100.000 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook