Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρεόπολη της Μάνης η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης του 1821 με την συμμετοχή μεγάλης αντιπροσωπείας από την Ασή Γωνιά και τα Σφακιά, καθώς η Ασή Γωνιά έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Οιτύλου, λόγω του ότι Μανιάτες συμμετείχαν στους αγώνες των Κρητικών κατά των Τούρκων.

Επίσης παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τις μανιάτικες εστίες του Καργέζε της Κορσικής και της Μοντρέστας από τη Σαρδηνία.

Η επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821 γιορτάζεται σε ολόκληρη την Μάνη καθώς εκείνη την ημερομηνία μαζεύτηκαν οι οπλαρχηγοί της Μάνης και άναψαν την σπίθα του αγώνα η οποία μεταλαμπαδεύτηκε αρχικά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις με την συμμετοχή και των Κρητών, διήρκεσαν τρείς ημέρες και κορυφώθηκαν το Σάββατο 17/3 με παρελάσεις , αναπαράσταση της μάζωξης των προκρίτων της Μάνης, καταθέσεις στεφάνων κ.α.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ και βίντεο απο την συμμετοχή της αντιπροσωπείας των Κρητικών απο Ασή Γωνιά και Σφακιά στις εκδηλώσεις.

\"\"

\"\"

Η παρέλαση της Κρητικής αντιπροσωπείας

Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία της Αρεοπολης και παρουσια των επίσημων και πλήθος κόσμου οι Κρητικοί χόρεψαν συρτο και μαλεβιζιώτη.

\"\"

\"\"

Ριζίτικο απο τον πολιτιστικό σύλλογο Αση Γωνιάς

\"\"

\”Βροντερό\” το παρόν των Κρητικών στις εκδηλώσεις στην Αρεόπολη

Η Αναπαράσταση της ώρας που οι Μανιατες Αρχηγοί έδωσαν όρκους για τον Αγώνα της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook