Tο πολύπλευρο έργο του για την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής, βασικό στοιχείο της οποίας είναι το ελαιόλαδο, συνεχίζει με στοχευμένες δράσεις το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος καλεί τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού σε ενημερωτική εκδήλωση για τη διατροφική αξία των κρητικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κρητικού γαστρονομικού πολιτισμού.

Ξεναγοί, μάγειρες και διευθυντικά στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το ρόλο των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων στην τοπική οικονομία, γνώσεις που θα μπορούν με τη σειρά τους να μεταφέρουν στους ξένους επισκέπτες με τους οποίους συναναστρέφονται.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9). Το συντονισμό έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, κ. Μανώλης Φραγκάκης, ενώ θ’ απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Θ’ ακολουθήσουν ομιλίες από το Δημοσιογράφο κ. Νίκο Ψιλάκη, με θέμα «4000 χρόνια Ιστορίας της Κρητικής Ελιάς», το Χημικό κ. Μανώλη Μιχελινάκη για τα «Βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού ελαιολάδου», τον Πρόεδρο του Παρατήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αλέκο Στεφανάκη με θέμα «Κρητικά κτηνοτροφικά προϊόντα, πολιτιστική κληρονομιά, ταυτότητα, ποιότητα», τον Επιχειρηματία κ Γιάννη Μανούσακα για τα «Χαρούπια παρελθόν, παρόν και μέλλον» και το Χημικό Μηχανικό κ. Αλέξανδρο Μαρκαντωνάκη για «Το ψωμί και το παξιμάδι της Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook