Οι αποδείξεις των δαπανών δεν θα υποβληθούν εφέτος μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου, σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των δηλώσεων.

Ο οδηγός θα αποσταλεί στους πολίτες μαζί με τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων (Ε1).

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Το υπουργείο οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το χάος των προηγούμενων ετών, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου στα εισοδήματα των φορολογούμενων.

Επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2011 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook