Η σημερινή δολοφονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, από τους οποίους οι 3 παιδιά, είναι "μία εθνική τραγωδία", όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που έσπευσε στο σχολείο.

Ο Σαρκοζί ζήτησε να τηρηθεί αύριο Τρίτη ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι "θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να βρεθεί" ο δράστης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν "θα παραμείνει στην Τολούζη για όσο καιρό χρειαστεί", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

"Είναι τα παιδιά μας, είναι απλά τα παιδιά μας", επεσήμανε ο Σαρκοζί. "Στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν μπορεί κάποιος δολοφονεί παιδιά χωρίς να αποδίδονται ευθύνες", υπογράμμισε. "Σήμερα είναι μία ημέρα εθνικής τραγωδίας".

Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ αυτής της επίθεσης στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ και στις δολοφονίες τριών στρατιωτικών που σημειώθηκαν τις δέκα τελευταίες ημέρες στην Τουλούζη και στη γειτονική πόλη Μοντομπάν.

"Μας κάνουν εντύπωση οι ομοιότητες στον τρόπο δράσης, όμως πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα από την έρευνα της αστυνομίας", παρατήρησε ο Σαρκοζί.

Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε όπλο ίδιου διαμετρήματος, ενώ ο δράστης διέφυγε με σκούτερ.

(protothema.gr)