Θέση για τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό πήρε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αστυνομία δεν είναι στρατός κατοχής.

»Αντιμετωπίζει τα θέματα τάξης», ενώ προσέθεσε ότι «ορισμένοι, ψάχνουν να βρουν μια δημόσια εκδήλωση προκειμένου να εκδηλώσουν αισθήματα τα οποία κάθε άλλο παρά συνάδουν με μια κοινωνία η οποία πραγματικά μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον ΣΚΑΪ 100,3:

«Κάποιες ισχνές μειοψηφίες έχουν βρει την ευκαιρία να ασχημονούν κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων, όπως έγινε και χθες στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

»Δεν έχει σημασία αν ήταν μια ποδοσφαιρική γιορτή ή μια πολιτική εκδήλωση. Αλλά, ορισμένοι, είναι γεγονός ότι, ψάχνουν να βρουν μια δημόσια εκδήλωση, προκειμένου να εκδηλώσουν αισθήματα τα οποία κάθε άλλο συνάδουν με μια κοινωνία η οποία πραγματικά μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης.

Η αστυνομία δεν είναι στρατός κατοχής. Αντιμετωπίζει τα θέματα τάξης. Όταν μπαίνουν σε ένα γήπεδο 5.000 άνθρωποι – και κάνουν επεισόδια- και δημιουργείται αυτός ο πανικός, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι μόνο αστυνομικό θέμα.

»Περνάει σε άλλη σφαίρα. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της Ελλάδας που \’φεύγει\’ κατά τη γνώμη μου. Της Ελλάδας που αποχωρεί. Η Ελλάδα της παθογένειας, η Ελλάδα της ατιμωρησίας, η Ελλάδα των πολλών εκατομμυρίων, τα οποία όμως δεν υπήρχαν.

»Όταν αυτές οι ομάδες μπορούν και τα κάνουν αυτά, σημαίνει ότι τα έκαναν και στο παρελθόν χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, χωρίς να συλληφθεί κανείς. Δυστυχώς, δεν δικάστηκε και δεν καταδικάστηκε κανείς.

»Βεβαίως, από την άλλη πλευρά είναι αυτή η παθογένεια του ποδοσφαίρου με τα πολλά εκατομμύρια που δεν υπήρχαν. Όλα αυτά δημιούργησαν αυτήν την αρρωστημένη ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό είπα, ότι είναι η Ελλάδα που \’φεύγει\’».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook