Όπως ανακοινώθηκε απο την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, με την Υπουργική Απόφαση 444281(ΦΕΚ 955/Β/31-12-1993)αναγνωρίστηκε σαν προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) η ΘΡΟΥΜΠΑ ΑΜΠΑΔΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιχείρηση που να έχει υποβάλει αίτηση για παραγωγή, συσκευασία ή εμπορία του προϊόντος ΘΡΟΥΜΠΑ ΑΜΠΑΔΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ,υπάρχει κίνδυνος άρσης της αναγνώρισης της ονομασίας αυτής με αποτέλεσμα να χάσει η περιοχή το πλεονέκτημα που διαθέτει σήμερα καθώς και οικονομικά οφέλη , που θα προκύψουν από τη νέα ΚΑΠ, η οποία αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα ποιότητας όπως είναι τα ΠΟΠ και τα ΠΓΕ και θα τεθεί σε ισχύ από το έτος 2013.

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι όσοι παράγουν, συσκευάζουν και διαθέτουν στην αγορά ΘΡΟΥΜΠΑ ΑΜΠΑΔΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ θα πρέπει προκειμένου να διατηρηθεί η ονομασία προέλευσης να υποβάλουν άμεσα αίτηση για την ένταξή τους στο σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων .

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, τηλ.2831020374 ή στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook