Τελευταία συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως υπουργό Οικονομικών, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Αργότερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, νέος υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση. Πρόσθεσε ότι ως πρόδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τις ευχές του και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

«Δώσαμε έναν αγώνα και τον δώσαμε με επιτυχία, γιατί έχουν αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο επισήμανε ότι θα πράξει ό,τι επιβάλλει το εθνικό καθήκον για την χώρα, ενώ έστειλε μήνυμα προς όλους να μην υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή του προγράμματος έως τις εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook