Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα έχει διανύσει περισσότερη από τη μισή διαδρομή για την οικονομική ανάκαμψη, αν και, όπως αναφέρει, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο, εκφράζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους Financial Times, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές.
FT: Πιθανόν πρωθυπουργός ο Παπαδήμος και μετά τις εκλογές

Ο κ. Παπαδήμος αποφεύγει να διαψεύσει αυτό το σενάριο δηλώνοντας ότι «θα ήταν ανάρμοστο να δηλωθεί ανάλογη επιθυμία πριν από τις εκλογές», ενώ παραδέχεται ότι είναι πιθανό ένα νέο πακέτο εξωτερικής βοήθειας εαν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές έως το 2015 κάτι το οποίο «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Παράλληλα, δηλώνει ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να αποτραπεί μια ακόμα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και σημειώνει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές για την εφαρμογή διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, εκτιμά ότι μια «μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία» Ελλήνων είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, παρά τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και προβλέπει επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην επόμενη διετία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook