Τέσσερις άνθρωποι, ένας δάσκαλος και τρεις μαθητές, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση σήμερα το πρωί έξω από εβραϊκό κολέγιο στην πόλη Τουλούζης της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον τους. Ο Νικολά Σαρκοζί , ο οποίος έσπευσε στην Τουλούζη και στο τόπο της επίθεσης, χαρακτήρισε το τραγικό γεγονός \”μία εθνική τραγωδία\”, και υποσχέθηκε ότι  θα κάνει ότι \” είναι απαραίτητο για να βρεθεί\” ο δράστης.

\”Είναι τα παιδιά μας, είναι απλά τα παιδιά μας\”, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος . \”Στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν μπορεί κάποιος δολοφονεί παιδιά χωρίς να αποδίδονται ευθύνες\”, υπογράμμισε. \”Σήμερα είναι μία ημέρα εθνικής τραγωδίας\”. Επιπλέον, ζήτησε να τηρηθεί αύριο Τρίτη ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι αρχές της Γαλλίας έχουν τεθεί σε συναγερμό καθώς είναι η τέταρτη τυφλή επίθεση που γίενται στη χώρα μέσα σε 10 ημέρες. Τόσο ο Νικολά Σαρκοζί, όσο και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσαν πως υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοδυτική Γαλλία και στη σημερινή επίθεση. \”Μας κάνουν εντύπωση οι ομοιότητες στον τρόπο δράσης, όμως πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα από την έρευνα της αστυνομίας\”, παρατήρησε ο Σαρκοζί. 

Σύμφωνα με τις αρχές , το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της σημερινής επίθεσης , διαμετρήματος 11,43 χιλιοστών, χρησιμοποιήθηκε και στις τρεις φονικές επιθέσεις στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

\”Είναι το ίδιο όπλο\” που χρησιμοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου, για τη δολοφονία ενός στρατιωτικού στην Τουλούζη, στη συνέχεια, τέσσερις ημέρες αργότερα στη δολοφονία άλλων δύο στρατιωτικών στο Μοντομπάν, και σήμερα κατά την επίθεση σε ένα εβραϊκού κολέγιο στην Τουλούζη, που προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα 

\"\"

Απειλητικά μηνύματα σε δύο συναγωγές

Παράλληλα, οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό σε όλη τη χώρα καθώς η εβραϊκή κοινότητα έχει δεχθεί απειλές.

Δύο συναγωγές στο 13ο και 19ο διοικητικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας έλαβαν αντίστοιχα σήμερα το πρωί και το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έλεγε: «είσθε ο λαός του Σατανά, η Κόλαση σας περιμένει».

Η αστυνομία ερευνά αυτές τις απειλές χωρίς να κάνει κάποια σύνδεση των δύο αυτών γεγονότων με τη σημερινή φονική επίθεση στην Τουλούζη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. 

\"\"
Ο 30χρονος δάσκαλος Τζόναθαν Σάντλερ, μαζί με τους δύο του γιους , Άριεχ και Γκάμπριελ – 6 και 3 ετών αντίστοιχα – έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ενόπλου

Τα θύματα της σημερινής δολοφονικής επίθεσης είναι ένας δάσκαλος Θεολογίας 30 ετών, τα παιδιά του 6 και 3 ετών και ένα ακόμη παιδί 10 ετών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.  Ο  δράστης άρχισε να πυροβολεί όποιον βρισκόταν μπροστά του και στη συνέχεια διέφυγε με σκούτερ.

\"\"
Στην Τουλούζη βρέθηκε και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και την εβραϊκή κοινότητα. Μετά  την επίσκεψή του στο κολέγιο Οζάρ Χατοράχ. ο Ολάντ απηύθυνε κάλεσμα «για μία κοινή και αταλάντευτη απάντηση απ’ όλη τη Δημοκρατία».

«Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε αυτές οι αντισημιτικές και ρατσιστικές πράξεις να οδηγούν σε μία κοινή και αταλάντευτη απάντηση απ’ όλη τη Δημοκρατία», τόνισε ο Ολάντ.

«Αυτή η βάρβαρη, δολοφονική πράξη θα λάβει μία εβραϊκή απάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο σύνολό της. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομοκρατήσουν την εβραϊκή κοινότητα, η απάντησή μας είναι ότι δεν θα αφεθούμε στον εκφοβισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων υπόσχεται ότι θα συνεχισθεί η ανέγερση σχολείων, συναγωγών και η ίδρυση άλλων εβραϊκών θεσμών.

\"\"

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον εβραϊκού κολεγίου είχε δύο όπλα, το ένα διαμετρήματος 11,43 όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον των αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Επίσης, ο δράστης επέβαινε σε μηχανάκι και στις τρεις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook