Ολλανδοί υπουργοί ζήτησαν να διεξαχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η ολλανδική καθολική εκκλησία ευνούχιζε παιδιά για να τα «γιατρέψει» από την ομοφυλοφιλία, όπως δήλωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή.

«Φέρεται να σημειώνονταν κακοποιήσεις που δεν αναφέρονται στην έκθεση Ντίτμαν (το όνομα μιας ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέλη της καθολικής εκκλησίας) και επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση και μια συζήτηση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λάουρα Χούισμαν, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος VVD.

Η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelbald ανέφερε σε άρθρο της το Σάββατο ότι περίπου 10 παιδιά ευνουχίστηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 από την ολλανδική καθολική εκκλησία με στόχο να «γιατρευτούν από την ομοφυλοφιλία».

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα ο ευνουχισμός έγινε για να τιμωρηθεί ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να την καταγγείλει. Η εφημερίδα, που βασίζει το άρθρο της σε δηλώσεις των θυμάτων, σε ιατρικές εκθέσεις, προσωπικές επιστολές και νομικά έγγραφα, προσθέτει ότι τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας ήταν παρόντες σε συναντήσεις καθολικών ιδρυμάτων όπου συζητούνταν ανοικτά το ενδεχόμενο του ευνουχισμού.

Σύμφωνα με την NRC Handelbald, η επιτροπή Ντίτμαν είχε ενημερωθεί για τις κατηγορίες αυτές που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, όμως δεν έδωσε συνέχεια ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook