Την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Eλληνες ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης.

Ο κ. Χρήστος Ζώης ασκεί κριτική στην ηγεσία της Ν.Δ. και στην «κλειστή ομάδα περί την ηγεσία» που αποφάσισε αλλαγή πολιτικής. Συγκεκριμένα αναφέρει: ότι «στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε, προτού ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του δεύτερου μνημονίου τη διαγραφή μου απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά και από την ίδια τη Ν.Δ.

Έτσι, με μια ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ’ τα μαθητικά μου χρόνια. Αυτό συνέβη γιατί μια κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος.  Ανακοινώνοντας ειλημμένες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλώντας και εκβιάζοντας βουλευτές με διαγραφή, υιοθετήθηκε η ρητορική της καταστροφής και του τρόμου και αντιγράφηκε το καταδικασμένο απ’ την κοινωνία μοντέλο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ζώης απευθύνεται και στους πρώην συναδέλφους του της Ν.Δ. λέγοντας ότι «όσοι αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν σε τι ακριβώς διαφέρουν απ’ το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων.  Θα πρέπει ρητά να απαντήσουν τι διαφορετικό μπορούν να κάνουν απ’ το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου εντός του πλαισίου που ορίζει η αποδοχή του δεύτερου μνημονίου.  Εγκλώβισαν τα στελέχη και τον κόσμο της Ν.Δ. με μια υποδειγματική κυβίστηση, γύρισαν την πλάτη σε όσους με ελπίδα είχαν ακουμπήσει πάνω τους και υπονόμευσαν την αξιοπιστία τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook