Βιβλίο για τη μοιραία νύχτα της 13ης Ιανουαρίου που συνέβη το ναυάγιο του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους, ετοιμάζει ο καπετάνιος και υπεύθυνος μεταξύ άλλων, για την πρόσκρουση, Φραντσέσκο Σκετίνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρωταγωνιστής του ναυαγίου θα γράψει το βιβλίο για λογαριασμό μεγάλου αμερικανικού εκδοτικού οίκου, προσπαθώντας, πιθανότατα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν μέχρι στιγμής ο Φραντσέσκο Σκετίνο, που κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ιταλία, θα έρθει αντιμέτωπος με την ιταλική δικαιοσύνη αφού φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο, και αρνήθηκε να επιστρέψει για να συντονίσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ακτοφυλακής.

Ο Ιταλός καπετάνιος, που βρίσκεται σε κατ\’ οίκον περιορισμό περιμένοντας τη δίκη του, έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο του εδώ και ένα μήνα προσπαθώντας, με τον τρόπο αυτό, «να ξεπεράσει μια πρώτη φάση κατάθλιψης και να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμη μεγάλη μαχητικότητα», δήλωσαν στα ιταλικά ΜΜΕ άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Πάντως, ενδιαφέρον θα έχουν οι σελίδες που θα αφορούν την 26χρονη Μολδαβή μπαλαρίνα, Ντομνίκα Τσεμόρταν. Πολλοί διερωτώνται εάν θα υπάρξει έστω και μερική δόση αλήθειας όχι μόνο στη μεταξύ τους σχέση αλλά και στο τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στις ακτές του νησιού Τζίλιο κοντά στην Τοσκάνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook