Με τη συμμετοχή επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ενημερωτική εκδήλωση του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου με στόχο την ανάδειξη της διατροφικής αξίας των κρητικών προϊόντων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξεναγών, διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων και σεφ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πλούτο του κρητικού γαστρονομικού πολιτισμού, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις αυτές στους επισκέπτες του νησιού προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες των κρητικών προϊόντων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει  ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, κ. Μανώλης Φραγκάκης,  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο κ. Αλιφιεράκης ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι «το Επιμελητήριο Ηρακλείου στηρίζει αυτή την προσπάθεια, αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία του Δικτύου, μιας και πρωτοστάτησε  στη δημιουργία του. Η σημερινή εκδήλωση είναι τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας να συμβάλουμε από τη δική μας πλευρά, στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των κρητικών προϊόντων –ειδικά των αγροτικών – καθώς θεωρούμε την προώθηση και προβολή τους ως απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας. Η στροφή προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τα κρητικά προϊόντα είναι αυτονόητα συμφέρουσα για όλους.»

Ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους «Το χρέος σας είναι βαρύ και δύσκολο. Ίσως ποτέ μέχρι τώρα στη δουλειά σας να μην είχατε αντιμετωπίσει αυτά που μπορεί να σας ρωτήσουν αύριο οι ξένοι επισκέπτες μας. Πρέπει να τους παρουσιάσετε την πραγματική εικόνα της πατρίδας μας, η οποία έχει φυσικές ομορφιές  – ιστορία – πολιτισμό – φιλοξενία και ανθρώπους με φιλότιμο. Είστε οι πρώτοι αλλά, ευτυχώς και οι τελευταίοι που συναντούν οι ξένοι επισκέπτες. Ας φύγουν λοιπόν με ανάμνηση ό,τι καλύτερο έχει να τους προσφέρει αυτός ο τόπος και ο λαός του, δίνοντας έτσι στην πατρίδα μας τη θέση που της ανήκει.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εμπεριστατωμένες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Ψιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα «4000 χρόνια Ιστορίας της Κρητικής Ελιάς», ο Χημικός κ. Μανώλης Μιχελινάκης, ο οποίος μίλησε για τα «Βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού ελαιολάδου», ο Πρόεδρος του Παρατήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αλέκος Στεφανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε  στα «Κρητικά κτηνοτροφικά προϊόντα, πολιτιστική κληρονομιά, ταυτότητα, ποιότητα», ο Επιχειρηματίας κ. Βασίλης Μανούσακας ο οποίος μίλησε για «Χαρούπια παρελθόν, παρόν και μέλλον» και ο Χημικός Μηχανικός κ. Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, ο οποίος επικεντρώθηκε στο  «Ψωμί και παξιμάδι της Κρήτης».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κρητικά εδέσματα και αρτοσκευάσματα από χαρούπια, ευγενική προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας και του επιχειρηματία Βασίλη Μανούσακα αντίστοιχα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιεί το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου απευθυνόμενο στους επαγγελματίες του τουρισμού ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες στοχευμένες δράσεις στην Κρήτη και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook